facebook pixel

Bursele SOS Planet

Bursele SOS Planet

Bursele SOS Planet. Un program de acces gratuit la spațiul de învățare SOS Planet pentru copiii din medii vulnerabile.

La SOS Planet, credem că toți copiii merită cel mai bun viitor posibil. Pentru ca el să devină realitate, o educație bazată pe colaborare și incluziune poate face diferența.
Oferim locuri gratuite în cadrul programelor noastre de învățare pentru copiii care provin din categorii vulnerabile sau a căror poveste de viață i-a adus în situații mai puțin favorabile.

Ajută-ne să-i găsim și să oferim un spațiu de învățare cât o lume întreagă TUTUROR copiilor.

În ce constau Bursele SOS Planet

Bursele SOS Planet reprezintă programul nostru prin care deschidem planeta învățării și o facem accesibilă tuturor copiilor. Prin criterii de selecție pe care le-am pus la punct cu atenție și multă grijă, alegem poveștile cărora educația să le dea o șansă la un viitor mai bun.

Bursele SOS înseamnă acces gratuit timp de cel mult 1 an de zile (cu posibilitatea de prelungire) pentru copiii din medii sociale defavorizate la programele noastre complete de învățare dedicate ciclului primar, precum și la facilitățile de catering, transport și activități opționale.

Cine poate beneficia de bursa SOS Planet?

Criterii de eligibilitate:

 • Copii din clasele primare, care locuiesc sau frecventează o școală din apropierea sediului nostru (Calea Floreasca, nr. 165, în incinta SOS Satul Copiilor București);
 • Copii care beneficiază de măsură de protecție – se află în plasament;
 • Copii cu bursă socială;
 • Copii care fac parte din familii cu o situație materială precară;
 • Copii din:
  • Familii mari, afectate de violența în familie, de consumul de alcool sau droguri
  • Familii monoparentale
  • Familii în care unul sau ambii părinți lucrează în străinătate, iar copii sunt crescuți de bunici sau de alți membri ai familiei extinse
  • Familii în care copiii sau părinții sunt afectați de o dizabilitate sau de o boală gravă (excepție fac tulburările de spectru autist sau afecțiunile psihologice, pentru care este nevoie de o intervenție specializată dedicată)
  • Copii lipsiți acasă de suportul necesar studiului individual.

Cum te înscrii

Dacă te regăsești într-una dintre situațiile de mai sus și crezi că putem ajuta sau dacă pur și simplu știi pe cineva care ți se pare potrivit pentru Bursele noastre, te invităm să ne scrii la afterschool@sos-planet.ro sau să ne suni la numărul 0771 287 068 (Adela).

Procesul de selecție în 3 pași simpli

#1. Primim aplicația ta de mai sus (prin mail sau telefon), o parcurgem și revenim la tine în cel mai scurt timp posibil.
#2. Stabilim o discuție informală amănunțită. Ne interesează să aflăm mai multe detalii despre situația în care te afli sau pe care ai propus-o (*în cazul în care nu ești beneficiarul direct, este important să putem lua legătura cu un reprezentant al familiei sau cu un aparținător al copilului propus pentru Bursă)
#3. Te anunțăm dacă povestea ta a fost selectată în programul nostru și când putem începe îmbarcarea oficială pe planeta învățării.

Partenerii Burselor SOS Planet

Partenerii care susțin misiunea noastră în educație

BASF

BASF creează chimie – și o face de 150 ani.
Fiind cea mai importantă companie chimică din lume, combină succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Prin știință și inovație, BASF le permite clienților din aproape fiecare industrie să răspundă nevoilor actuale și viitoare ale societății. BASF crede că un viitor mai bun înseamnă tineri echipați cu abilități de secol XXI, cu șanse egale la educație.

Softelligence

Softelligence este o companie de tehnologie și consultanță, fondată în 2006 în București, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții de transformare digitală, ce derulează constant inițiative de susținere a proiectelor educaționale cu impact social pozitiv pe termen lung. Din ADN-ul lor face parte și dezvoltarea sustenabilă a societății prin educație și inovare.

Fundatia Autonom

Organizație care își propune să aibă un impact pozitiv în societate și în mediu, prin implicare în proiecte educaționale sau ecologice. Fundația Autonom crede în învățare, autonomie și dezvoltare permanentă.

Cum te poți implica și tu

Nicio contribuție nu este prea mică. Oricine se poate implica prin donații în bani sau chiar prin voluntariat, ce se transformă automat în suport direct pentru educația unui copil în cadrul programului nostru. Poți susține programul de învățare pentru un copil sau o parte din acesta – de la transport, la rechizite, la haine sau la masa de prânz. Orice contribuție contează.

Contactează-ne dacă vrei să schimbi în bine procesul de învățare și de creștere personală al unui copil.
E-mail:
Telefon: 0771287068

Cine suntem

Suntem SOS Planet, un proiect educațional de tip afterschool, în cadrul căruia copiii din clasele primare au lângă ei profesori-mentori, care îi sprijină, îi ascultă și îi îndrumă. Vei găsi alături de noi un loc în care copiii învață – prin joacă și activități aplicate – să devină autonomi, să-și exprime nevoile și să-și antreneze inteligența emoțională.

Învățarea la SOS Planet se bazează pe colaborare, blândețe și orientare către nevoile și interesele fiecărui copil. Copiii contribuie activ la planificarea și desfășurarea procesului personal de creștere și învățare, iar parteneriatul cu părinții stă la baza activității noastre.

Prin tot ceea ce facem, ne dorim să oferim copiilor un spațiu de învățare cât o lume întreagă.

Consimțământ de utilizare cookies

Colectăm anumite date în timp ce utilizezi site-ul SOS Planet After School, pentru a-ți asigura funcționarea corectă, siguranță în timpul navigării și pentru a respecta reglementările în vigoare. Selectează ACCEPT dacă este în regulă să folosim aceste cookies.