facebook pixel

Despre noi

SOS Planet este un program de tip afterschool, în cadrul căruia copiii din clasele primare au lângă ei o echipă dedicată care îi sprijină, îi ascultă și îi îndrumă și un loc în care aceștia învață, prin activități experiențiale, să devină autonomi, să-și exprime nevoile și să-și antreneze inteligența emoțională.

SOS Planet înseamnă…

Educație axată pe nevoile copilului. Programul educațional SOS Planet susține și încurajează creșterea armonioasă a copiilor pe toate cele trei planuri: psihologic cognitiv, emoțional și social.

Un program educațional echilibrat, care îmbină joaca și învățarea, activitățile structurate și momentele de relaxare, fermitatea și blândețea…Oferim atât suport pentru activitatea școlară a copiilor, cât și un cadru potrivit creșterii lor personale.

Afterschool sector 1 - SOS Planet
Afterschool sector 1 - SOS Planet
Afterschool sector 1 - SOS Planet

Misiune, viziune și filosofie

Credem că învățarea aduce valoare atunci când susține copiii să-și dezvolte abilitățile, să se conecteze la nevoile lor și ale celor din jur și să-și antreneze inteligența emoțională, creativitatea, gândirea critică și autonomia. Pentru copiii din clasele primare, creăm un mediu de învățare activă, bazată pe experiențe practice, cu scopul de a-i ajuta să se echipeze cu abilități esențiale de viitor.

Ne-am propus ca, prin tot ceea ce facem, să dezvoltăm o comunitate ca o planetă – una a copiilor, părinților, profesorilor, partenerilor și voluntarilor, unde fiecare este binevenit și invitat într-un mediu incluziv.

SOS Planet este planeta copiilor inteligenți emoțional, a părinților implicați, a profesorilor-mentor, a partenerilor care împărtășesc aceeași viziune cu noi: să punem umărul la o educație ce le asigură tuturor copiilor cel mai bun viitor posibil.

Din această credință, o parte dintre locurile disponibile în cadrul SOS Planet sunt oferite, prin programul Bursele SOS, copiilor din medii vulnerabile, pe care îi sprijinim în formarea lor ca viitori adulți autonomi.

În cele din urmă, ne dorim să oferim tuturor copiilor un spațiu de învățare cât o lume întreagă.

Afterschool - copii SOS Planet
Afterschool - copii SOS Planet
Afterschool Floreasca - SOS Planet

Valorile noastre

Incluziune și impact social

Credem că toți copiii merită acces la servicii educaționale de calitate. Vrem să susținem, să integrăm și să le oferim copiilor din medii defavorizate șansa unei educații axate pe nevoile lor de dezvoltare.

Libertate și autonomie

Programul nostru educațional promovează învățarea axată pe nevoile și interesele copilului, astfel încât acesta să aibă încredere în propriile resurse și să și dezvolte autonomia, libertatea în gândire și responsabilitatea.

Blândețe și empatie

Dezvoltăm un mediu sigur, cu respect față de copil, în care punem accent pe comunicare, facem diferența dintre persoană și comportament și ne raportăm la greșeli ca la niște oportunități de învățare.

Încredere

În comunitatea SOS Planet, încrederea reprezintă fundația pe care construim relații sănătoase, în interiorul cărora fiecare membru are dreptul de a se manifesta exact așa cum este, fără a fi judecat.

Pentru informații suplimentare, inclusiv privitoare la înscrieri, vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0771287068 sau la adresa de e-mail afterschool@sos-planet.ro.

Consimțământ de utilizare cookies

Colectăm anumite date în timp ce utilizezi site-ul SOS Planet After School, pentru a-ți asigura funcționarea corectă, siguranță în timpul navigării și pentru a respecta reglementările în vigoare. Selectează ACCEPT dacă este în regulă să folosim aceste cookies.