facebook pixel

Îți putem recomanda

Îți putem recomanda

Cunoaștem copiii SOS Planet și avem acces la o rețea de specialiști

Fiecare copil se dezvoltă în ritmul propriu iar acest lucru este indicat să îl cunoască fiecare părinte. Pe de altă parte, există tendința de a ne uita în jur și de a compara copilul nostru cu alți copii de vârstă apropiată. Nu este însă lucrul cel mai indicat pentru că pot apărea îngrijorări de cele mai multe ori nejustificate. Cu toate acestea, este foarte bine să avem anumite repere privitoare la modul în care se dezvoltă copiii în funcție de vârstă și să putem astfel să apelăm la specialiști atunci când considerăm că sunt motive de îngrijorare.

Suntem alături de copiii înscriși în programele noastre și ne dorim să se dezvolte armonios și cu cel mai potrivit sprijin, atunci când acesta este necesar. De aceea, dacă ești părinte și ești în căutarea unui logoped, a unui psiholog sau a altui specialist, ne poți scrie la adresa afterschool@sos-planet.ro și îți vom face o recomandare adecvată nevoilor copilului tău. Suntem profesioniști în domeniul îngrijirii și educației copiilor, cu o experiență de peste 26 de ani în care am colaborat cu specialiști în dezvoltarea copilului.

ajutor pentru copii
copii jucandu-se
specialisti

Când să apelezi la un specialist?

Iată anumite exemple, care sperăm că te pot ghida, fără ca aceastea să fie însă unele limitative:

Logopedie

  • Copilul tău are dificultăți în a articula anumite cuvinte.
  • Copilul tău repetă anumite sunete și are dificultăți în a pronunța cuvintele în întregime (spre exemplu, se bâlbâie sau pronunță lung anumite litere).
  • Copilul tău are tulburări de rezonanță, adică, spre exemplu, începe tare o frază dar ulterior vorbește din ce în ce mai încet să nu poate fi înțeles.
  • Copilul tău are tulburări de limbaj, adică are dificultăți în a înțelege ce comunică ceilalți cu el sau în a se exprima astfel încât să fie înțeles de către ceilalți.

Consiliere psihologică

  • Copilul tău are anumite comportamente față de care îți dorești să ai un răspuns adecvat.
  • Ai motive să crezi că există anumite nevoi psihologice ale copilului tău și că este necesară o evaluare psihologică urmată de recomandări și suport din partea unui specialist.

Parenting / Coaching parental

  • Îți dorești să fi un suporter pentru copilul tău astfel încât acesta să își descopere potențialul și să se dezvolte potrivit abilităților lui. Vrei să îl susți în acest parcurs personal și vrei ca acesta să facă alegerile potrivite și să devină un adult fericit.

Psihoterapie

  • Tu sau copilul tău ați trecut printr-o experiență traumatizantă sau dificilă și este necesar suport pentru a o înțelege și integra.

Suntem alături de tine și copilul tău și vă putem ajuta să găsiți suportul potrivit.

specialisti pentru copii

Consimțământ de utilizare cookies

Colectăm anumite date în timp ce utilizezi site-ul SOS Planet After School, pentru a-ți asigura funcționarea corectă, siguranță în timpul navigării și pentru a respecta reglementările în vigoare. Selectează ACCEPT dacă este în regulă să folosim aceste cookies.