facebook pixel

Povestea noastră

Povestea SOS Planet

Un spațiu de învățare cât o lume întreagă!

SOS Planet este un proiect educațional de tip afterschool, în cadrul căruia copiii din clasele primare au lângă ei profesori-mentori, care le susțin și le încurajează creșterea armonioasă pe toate cele trei planuri: cognitiv, emoțional și social.

Credem că învățarea aduce valoare atunci când susține copiii să-și dezvolte abilitățile, să se conecteze la nevoile lor și la ale celor din jur, să-și antreneze inteligența emoțională, creativitatea, gândirea critică și autonomia.

De aceea, creăm un mediu de învățare activă, bazată pe experiențe practice, cu scopul de a-i ajuta pe copiii din clasele primare să se echipeze cu abilități esențiale pentru viitor.

Ne-am propus ca, prin tot ceea ce facem, să dezvoltăm o comunitate ca o planetă – una a copiilor, părinților, profesorilor, partenerilor și voluntarilor, unde fiecare este binevenit și invitat într-un mediu incluziv, cu un program de învățare cât o lume întreagă.

SOS Planet este planeta copiilor inteligenți emoțional, a părinților implicați, a profesorilor-mentor, a partenerilor care împărtășesc aceeași viziune cu noi: să punem umărul la o educație ce le asigură tuturor copiilor cel mai bun viitor posibil.

Din această credință, o parte dintre locurile disponibile în cadrul SOS Planet sunt oferite, prin programul Bursele SOS, copiilor din medii vulnerabile, pe care îi sprijinim în formarea lor ca viitori adulți autonomi.

În cele din urmă, ne dorim să oferim tuturor copiilor un spațiu de învățare cât o lume întreagă.

copii sos planet afterschool
copii sos planet afterschool
copii sos planet afterschool

Ce înseamnă comunitatea SOS Planet

Îi încurajăm pe copii să se exprime liber, le respectăm individualitatea (ritmul de lucru, starea emoțională, nevoile concrete) și le oferim posibilitatea de a contribui activ la planificarea și desfășurarea procesului personal de creștere și învățare.

Profesorii SOS Planet acționează ca mentori. Aceștia oferă ghidare, orientare și susținere, astfel încât copiii să învețe cum să gestioneze conflicte, cum să își exprime mai bine nevoile și cum să ia decizii cu responsabilitate.

Facem echipă cu părinții, comunicăm strâns cu aceștia și ne bucurăm să îi implicăm activ în procesul de dezvoltare personală a copiilor.

Creăm un spațiu sigur emoțional, respectăm diferențele și particularitățile fiecărui copil, comunicăm deschis și empatic și punem accent pe construirea de relații armonioase atât între copii, cât și în raportul copil-educator, copil-părinte și părinte-educator.

Spunem adesea că suntem mai mult decât un afterschool. Acționăm ca un hub educațional și o comunitate deschisă părinților, copiilor, partenerilor și tuturor persoanelor interesate de o educație armonioasă, ce pregătește copiii pentru cel mai bun viitor posibil.

Întregul program de învățare se bazează pe încredere. Îi încurajăm, îi susținem și îi ghidăm pe copii, astfel încât să le dezvoltăm încrederea în ei înșiși.

copii sos planet afterschool

Consimțământ de utilizare cookies

Colectăm anumite date în timp ce utilizezi site-ul SOS Planet After School, pentru a-ți asigura funcționarea corectă, siguranță în timpul navigării și pentru a respecta reglementările în vigoare. Selectează ACCEPT dacă este în regulă să folosim aceste cookies.