Viziune

Viziune SOS Planet After School

After school-ul SOS PLANET este casa de după școală. Locul unde copiii învață ce le place!

Așadar, ne propunem să susținem fiecare copil în completarea activității de la școală prin efectuarea temelor și a unor exerciții suplimentare, într-o manieră care să îl ajute pe copil să decodifice și înțeleagă cerința și sa găsească singur, pe cât posibil, soluția.

Facem asta într-un cadru confortabil și sigur pentru copii, asigurăm un echilibru între joacă și învățare și le dăm copiilor ocazia să își exprime părerile privind activitățile zilnice și nevoile lor.

copii sos planet afterschool
copii sos planet afterschool
copii sos planet afterschool

SOS Planet After School promovează:

Fiecare copil se dezvoltă potrivit propriului potențial și cu ajutorul oportunităților care i se oferă. Activitățile pe care le organizăm sunt oportunitățile de care copiii au nevoie pentru a-și dezvolta personalitatea. Nu tolerăm nici o formă de violență și formăm profesioniștii, copiii, părinții, partenerii corporate și voluntarii în spiritul respectului pentru fiecare ființă umană și pentru natură.

Încurajăm ideile, talentele și curiozitățile copiilor și îi însoțim în călătoria descoperirii, cunoașterii și exprimării.

Promovăm o abordare incluzivă, bazată pe nediscriminare, respect și înțelegere, pe inițiativă și argumentare. Susținem copiii în a învăța despre protejarea mediului și a deveni avocați ai acestei cauze.

Respingem orice fel de discriminare și discurs instigator la ură. Organizăm activități care să sprijine dezvoltarea vocabularului copiilor, a dicției, argumentarea și chiar dezbaterea pe diferite teme. Facem acest lucru prin clase interactive, jocuri de rol, jocuri, studii de caz, simulări, prezentări, diverse tipuri de activități în grup (team building indoor și outdoor) etc.

Oferim copiilor ghidaj pentru a-și dezvolta abilitățile de relaționare, de înțelegere a propriilor roluri în echipă precum și pe cele ale altora și îi susținem în acceptarea celorlalți și dezvoltarea sentimentului de apartenență. Susținem un grup resursă și consultativ pentru fiecare grupă, respectiv grupul Children’s Voice and Choice. Astfel, părerile lor vor fi corelate apoi cu cele ale experților direct implicați, pe alocuri și cu cele ale părinților, adaptând astfel din metode/activități, reorganizându-le, înlocuindu-le, identificând și alte forme de interacțiune și dezvoltare. Încurajăm o relație armonioasă între copil și părinți și facem acest lucru prin organizarea de ateliere copil – părinți, grupuri virtuale de suport, resurse care pot fi accesate online sau offline.

Punem la dispoziția copilului angajați pregătiți și continuu interesați de dezvoltarea lor. Sprijinim dezvoltarea socială a copilului prin exersarea relaționării permanente cu adulții și cu copiii de vârste apropiate, interacțiune bazată pe feedback constant și constructiv.

copii sos planet afterschool

Consimțământ de utilizare cookies

Colectăm anumite date în timp ce utilizezi site-ul SOS Planet After School, pentru a-ți asigura funcționarea corectă, siguranță în timpul navigării și pentru a respecta reglementările în vigoare. Selectează ACCEPT dacă este în regulă să folosim aceste cookies.